VERGİ DAİRESİNDEN MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA ZİYARET

16 May. 2017
Vergi Dairesinden Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası’Na Ziyaret

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığından Grup Müdürü İbrahim KOÇ ve Malkara Vergi Dairesi Müdürü Halime DUĞAN 6736 Sayılı Yasanın 2. Taksit ödeme süresinin 31 Mayıs 2017 tarihinde  bitecek olması ve yasal olarak uzatma imkanının bulunmaması nedeniyle Odamıza ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanımız Ümran BİLGİN; “Vergi vermenin kutsal bir vatandaşlık görevi olduğundan ve vergi vermek için herkesin üzerine düşen görevi yapmasından bahsederek Vergi Dairesi Personellerine görevlerinde başarılar diledi”.

Açıklamasının devamında vergi yapılandırmaları son taksit ödeme tarihine dikkat çeken BİLGİN şu açıklamalarda bulundu.

“Bilindiği üzere yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri 30 Kasım 2016 tarihinde sona ermişti. Bazı vatandaşlarımız Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları neticesinde Kanundan yararlanmaları sona ermiş, ancak Kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir.

Yapılan düzenleme gereğince; Yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebileceklerdir. Böylelikle Kanundan yeniden yararlanma imkanına kavuşmuş olacaklardır.

Ayrıca Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir.

6736 sayılı Kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri dörder ay uzatılmıştır. Buna göre; Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Haziran ayında ödenecektir. Diğer taksitlerde aynı şekilde ödeme sürelerinin son günlerinden itibaren dörder ay uzatılmış bulunmaktadır.

6736 sayılı Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için MAYIS 2017 ayından yapılması gereken ödemeler büyük önem taşımaktadır.”