Türkiye-Almanya Ticaret Çalışma Grubu

19 Nis. 2019
Türkiye-Almanya Ticaret Çalışma Grubu

Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) I. Dönem Toplantısının 25 Ekim 2018 tarihinde Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsat Pekcan ve Almanya Ekonomik İşler ve Enerji Bakanı Sn. Peter Altmaier'in eş başkanlıklarında Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Bahse konu toplantı sırasında, JETCO kapsamında iki ülke arasında önemli potansiyel arz eden belli sektörlerde her iki ülkenin özel sektörlerinin koordinasyonunda çalışma gruplarının kurulması hususunda mutabakata varılmıştır. Mutabakat Zaptında, Türkiye ile Almanya arasında "Ticaret Çalışma Grubu"nun kurulması ve Çalışma Grubunun Türk tarafı eş başkanlığının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Alman tarafı eş başkanlığının ise Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) tarafından yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Kurulan Ticaret Çalışma Grubunun görevi, "Türkiye ile Almanya arasında ikili ticaret fırsatları, ticareti engelleyen kural ve uygulamalar ile geleceğe dönük iş birliğini geliştirerek güçlendirecek projelerin önerilmesi" olarak belirlenmiştir. Türk-Alman Ticaret Çalışma Grubu'nun bahse konu çalışmalarına üyelerimizin sorunlarını, görüşlerini ve katkılarını aktarmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince bir araştırma yürütülmektedir. Bahse konu araştırma kapsamında firmalara yönelik bir anket düzenlenmiştir. Bahse konu sorulara, 30 Nisan 2019 Salı günü mesai bitimine kadar https://forms.gle/EzvFPF83dJGaqFxc7 linkinden ulaşılabilmektedir.