TRAKYA GIDA MESLEK KOMİTELERİ BÜYÜK BULUŞMA TOPLANTISI

01 Ara. 2015
Trakya Gıda Meslek Komiteleri Büyük Buluşma Toplantısı

GIDA MESLEK KOMİTELERİ KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASINDA BULUŞRU

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı; Ümran Bilgin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı; Mehmet Evren Eren, Yönetim Kurulu Üyesi; Mahir Yıldırım, Meclis Başkan Yardımcısı; Adem Baykal, 2. Meslek Komite Başkanı Bayram Sezer, Komite Üyeleri; Koray Uzun ve Mehmet Durmaz 26 Kasım 2015 Perşembe günü Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) tarafından düzenlenen "Trakya Ticaret ve Sanayi Odaları Gıda Meslek Komiteleri Büyük Buluşması" toplantısına katıldılar.

Kırklareli TSO Meclis Başkan Yardımcısı Şevket Başgelen, 3. Meslek Komite Başkanı Serhad Güney ve Genel Sekreter Nermin Makaraç'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli TSO Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ile Trakya'da bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları'nın temsilcileri katılımda bulundular.

KIRKLARELİ TSO 3. MESLEK KOMİTE BAŞKANI SERHAD GÜNEY; KALICI ÇÖZÜMLER BULMAK ADINA ÇALIŞMALARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gıda Sektöründeki sorunların tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren  Kırklareli TSO 3. Meslek Komite Başkanı Serhad Güney; "Odamızda gerçekleşen istişare toplantısına iştirak ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Sektörümüzdeki sıkıntıları biliyoruz. Bu sıkıntıları aşmak ve kalıcı çözümler bulmak adına bugün burada toplanmış bulunmaktayız" dedi

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin; Yerel Yönetimler ile iş birliği yapmalıyız

Toplantıda söz alan Bilgin; Gıda sektörünün çektiği sıkıntıların büyük sebebi ulusal büyük zincirlerdir bu nedenle Belediyeler ile iş birliği yapılıp bir üst kurula Yerel Yönetim Temsilcileri ve aynı zamanda diğer sivil toplum kuruluşlarında dahil olarak oluşturulacak Komiteye dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Karşılıklı görüş ve önerilerin sunulduğu toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay; “Yapılan toplantı kendimizi geliştirme noktasında faydalar sağlayacaktır. Vizyonlu çalışmanızdan dolayı teşekkür ederim. Perakendecilik sektöründe birinin elinden tutarken diğerinin ayağına basmış olabiliyorsunuz. Bu yüzden daha geniş çaplı büyük bir toplantı yaparak herkese hitap etmek gerekir. Trakya bölgesinin ekonomisi ve ticareti için bir vakıf kurulabilir. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli gıda sektörü yönünden büyük ve hacimli bölgelerdir. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek gerekir” dedi.