TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE KULA TEKSTİL SAN.TİC.LTD.ŞTİ İŞ BİRLİĞİ İLE İSTİHDAM GARANTİLİ UMEM KURSU AÇILDI

19 Ekim 2015
Ticaret Ve Sanayi Odası İle Kula Tekstil San.tic.ltd.şti İş Birliği İle İstihdam Garantili Umem Kursu Açıldı

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Ümran BİLGİN, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen UMEM Beceri 10 projesinin 40 işsiz genci daha Konfeksiyon ve Makinacı mesleğinde iş sahibi yapacağını kaydetti.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Malkara Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Ümran BİLGİN, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında mesleksiz gençlerin istihdamını sağlamak amacıyla, sektörlerden gelen talepler doğrultusunda “iş garantili” kurslar açmayı sürdüklerini bildirdi. Başkan Ümran BİLGİN, KULA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ talebi ile  açılan “Konfeksiyon ve Nakinacı” meslek kursunun 28 Eylül Pazartesi günü 40 işsiz gencin katılımı ile Kula Tekstil uygulama salonunda başladığını belirtti.

Beceri 10 Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Ümran Bilgin açıklamasında şunları kaydetti:

Meslek öğretirken teorik eğitimlerde 25 TL, işbaşı eğitimlerde 38,48 TL ücret ödeniyor

“Beceri’10 Projesi kapsamında meslek ve iş sahibi olmayan gençlerimizi sektörler tarafından talep edilen alanlarda mesleki bilgi ile donatıyoruz. Meslek kursları teorik ve işbaşı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yetiştirilmek üzere kurslara katılan gençlere teorik eğitim süresince 25 TL, işbaşı eğitimi süresince ise günlük 38,48 TL ücret ödeniyor. Ayrıca genel sağlık sigortaları da İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor.Şirketlere de destek var;

Proje kapsamında istihdam yaratan firmalara da önemli avantajlar sunuluyor. İşbaşı eğitimini başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşviki sağlanıyor. Ayrıca 18-29 yaş arası erkekler ve tüm kadınlar için 42 ay süreyle (3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekler için 30 ay (2,5 yıl) süreyle Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor. Önümüzdeki süreçte sektörden gelen talepler üzerine meslek edindirmeye yönelik iş garantili kursları açmaya devam edeceğiz.

Konfeksiyon ve Makinacı kursunun açılmasında destek olan  Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

UMEM Beceri’10 projesi kapsamında istihdam edilen ve eğitimi devam eden kursiyerler, KULA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ inde  ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Usta Öğretici Kader AK ile görüşülerek kursun işleyişi  hakkında bilgiler  alındı.

KULA TEKSTİL Firma Sahibi Tacettin KULAOĞLU ile yapılan görüşmede; Umem Beceri 10 kapsamında yapılan iş garantili kurslardan ilk defa yararlandıklarını ve varılan noktada kurstan memnuniyetlerini belirterek kursların Malkara Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile devam edeceğini müraccatların   KULA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ne yapılacağını belirtti.