TEPAV MALKARA'NIN GELECEK PLANLARINI HAZIRLIYOR

04 Ara. 2015
Tepav Malkara'nın Gelecek Planlarını Hazırlıyor

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV),Malkara’da Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Toplantıda, Edirne Eski Milletvekili ve TEPAV Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Necdet Budak, TEPAV İcra Direktörü Yardımcıları Emin Dedeoğlu ve Esen Çağlar, TEPAV Araştırmacıları Dilara Peker ve Yakup Peker Malkara Ticaret  ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Malkara Ticaret  ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Everen Eren, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sinan Beşer, Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz, Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaan Çelik, Malkara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Adnan Sungur ve Malkara Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fatih Yılmaz katıldılar. Malkara’nın gelecek 20-30 yılındaki ekonomik kalkınma gündemi, ekonomide sıçrama noktaları konuları ve yerel düzeydeki bazı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Edirne Eski Milletvekili ve TEPAV Gıda ve Tarım Politikaları Araştırma Enstitüsü Direktörü Necdet Budak, gelişmiş bazı ülkelerin bu tür toplantıları yıllar önce yaptıklarını hatırlatarak, "Ankara’dakilerin Malkara’nın geleceğine yönelik onların farklı potansiyellere, kaynaklara bilgiye ulaşmasını sağlamak ancak bu tür projelerle mümkün olur diye düşünüyoruz. Gelişmiş ülkelerin ekonomik, sosyal süreçlerine tarihsel anlamda baktığımızda bu tür toplantıları onlar çok uzun yıllar önce yapmışlar. O nedenle bu proje çok önemli diye düşünüyorum" dedi.

TEPAV İcra Direktör Yardımcısı Esen Çağlar ise proje kapsamında bilgiler vererek, şunları kaydetti: "Çalıştığımız konular arasında en önemli konu ekonomik büyüme konusu. Ekonomik büyüme için ne yapmak lazım, hangi çalışmaları yapmak lazım, bunu ilgilendiren tüm konularda çalışmaya gayret gösteriyoruz. Rekabet gücü konusunda neler yapılması gerektiği sıklıkla çalıştığımız bir konu. Yerelleşme, yönetişim, dış ekonomik ilişkiler konularında çalışmalar yapıyoruz. İlk 10 senemiz daha çok ulusal düzeyde geçti. Şimdi artık daha yerel düzeyde Odalar ve Borsalarla çalışmaya başladık. Farklı kalkınma ajanslarıyla, Türkiye’nin farklı yerlerinde çalışmalar yapıyoruz. Ama ilçe ve kent düzeyinde de çalışmalarımız başladı. dedi."