Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Tekirdağ Ticaret Borsası tarafından; “İstihdam Seferberliği 2019” çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

14 Mart 2019
Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası Tekirdağ Ticaret Borsası Tarafından; “Istihdam Seferberliği 2019” Çalışmaları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Tekirdağ Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ TB Başkanı Osman Sarı, İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, SGK İL Müdürü Fatma Derya Alan Malkara Ticaret ve Sanayi Odasını Temsilen Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Mahir Yıldırım ve Genel Sekreter Sinan Beşer, ildeki yatırımcı kurum temsilcileri ile ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.
“Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla hayata geçirilen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından desteklenen ““İstihdam Seferberliği 2019” çalışmaları hakkında basına ve katılımcılara bilgi veren Tekirdağ TSO  Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, “İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor.” dedi.
Bunlardan ilkinin nisan ayı sonuna kadar sağlanacak her ilave istihdamın 3 ay boyunca ücret, sigorta primleri ve vergisinin devlet tarafından karşılanacağını belirten Kaya, “2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.
Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek.” diye konuştu.
Günay, iş dünyasına bu teşvikten yararlanma çağrısı yaparak, tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabileceğini söyledi.
Günay, ayrıca ilerleyen zamanlarda üyelerine ve işverenlere yönelik daha geniş katılımlı bilgilendirme toplantıları yapacaklarını, Tunceli TSO olarak herkesin bu teşviklerden yararlanabilmesi için çalışma yürüteceklerini ifade etti.
Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Özen ise, bu bilgilendirme toplantısında oldukça faydalı bilgilerin paylaşıldığını, kendilerinin de önümüzdeki günlerde iş ve meslek danışmanları aracılığıyla teşvikler hakkında bilgilendirmeler yapacaklarını belirtti.
Toplantı sonrasında katılımcıların soruları cevaplandı.