TARIM MAKİNALARI SEKTÖRÜ KAMU-SANAYİ-ÜNİVERSİTE BULUŞMA TOPLANTISI MALKARA TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

17 Kas. 2017
Tarım Makinaları Sektörü Kamu-Sanayi-Üniversite Buluşma Toplantısı Malkara Tso’Da Gerçekleştirildi.

Ülkemizin refahına katkı sağlamak, üniversitelerdeki bilgi birikimini sanayiye aktarmak, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapı kurabilmek amacıyla Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) strateji belgesi kapsamında oluşturulan KÜSİ Tekirdağ Çalışma Grubu ve Malkara TSO Organizasyonuyla “Tarım Makinaları Sektörü” konulu toplantı 16.11.2017 tarihinde Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Çorlu Birimi Müdürü Tolga Erkan, Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin, Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Bahattin Akdemir, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü ve Malkara Tarım İlçe Müdürlüğü Yetkilileri, Trakya Kalkınma Ajansı Yetkilileri, Tarım Kredi Tekirdağ Bölge Müdürlüğü Yetkilileri, Güngör Makine adına Yüksel Güngör, Gürşah Römork adına Murat Gürbüz, Met-San Makine adına Metin ve İbrahim Kurnaz, Mert-San adına Ziver Cömert, Atılgan Römork adına Abdülvehab Deniz, Hayrabolu Altayoğlu Makine adına Nurhan Altayoğlu ve Murat Öztaş, Hayrabolu Ortka Makine adına Hamza Güler ve Hayrabolu İrtem Makine adına Hasan İrtem katıldılar.

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan toplantı açılış konuşmasında “KÜSİ faaliyetlerinden haberdar olduklarını ve yakından takip ettiklerini belirterek, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler açısından en olağanüstü yüzyıl içerisinde bulunulduğunu ve mutlak surette gelişmelerin sanayicimiz tarafından takip edilmesi gerekliliğine işaret etti. Bu kapsamda da KÜSİ’nin varlığının bir şans olduğunu ve Kamu-Sanayi-Üniversite doğru işbirliğinin ülkeye değer katacağını belirtti.”

Konuşma sonrasında söz alan Ümran Bilgin “bu güzide toplantıya ev sahipliği yapmak bize gurur veriyor. Değerli misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Odamız misyonu çerçevesinde bu tür toplantıları sık sık yapmaya çalışıyoruz. Umarım toplantı sonunda faydalı kazanımlar elde ederiz” dedi.

Daha sonrasında söz alan Bilim, Sanayi ve Tekonoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal konuşmasında “KÜSİ çalışmaları kapsamında yapılan 5 Temmuz 2017 tarihli toplantımızda Tarım Makinaları Sektör buluşmasının yapılması yönünde karar almış idik. Öncelikle bu kadar yüksek katılım bizleri son derece memnun etti. Tekirdağ sanayinin en yoğun olduğu şehirlerden birisi. Öyle ki Sanayi Sicil belgesi olan 2675 sanayici üye bulunmakta, işletme başına ortalama çalışan sayısı 60 kişi. Kocaeli’de bu sayı 75. Geçen sene AR-GE merkezi sayısı 9 iken bu yıl bu sayı 29’a yükseldi. Bu yönüyle Türkiye’de 6. yız. Tüm bu göstergeler ne denli güçlü bir sanayi ve sermaye altyapısına sahip olduğumuzu gösteriyor. Bizlerde KÜSİ üyeleri olarak Kamu-Sanayi-Üniversite işbirliğini en yüksek seviyeye taşımak adına kapı kapı dolaşıyoruz” dedi.

Sonrasında söz alan Prof Dr. Bülent Eker KÜSİ ve Teknopark faaliyetleri hakkında bilgi vererek “Özellik ARGE Merkezlerinin kurulması önemli. Üründe, süreçte, pazarlamada ve organizasyonda inovasyonların bir an önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir” dedi ve güncel destek programları hakkında bilgi aktardı.