ODAMIZIN COĞRAFİ İŞARETLİ TESCİLLİ ÜRÜNÜ OLAN MALKARA ESKİ KAŞAR PEYNİRİ'NE AİT YILLIK PERİYODİK DENETİM YAPILDI.

11 May. 2022
Odamızın Coğrafi İşaretli Tescilli Ürünü Olan Malkara Eski Kaşar Peyniri'ne Ait Yıllık Periyodik Denetim Yapıldı.
Odamızın İlçemize kazandırmış olduğu Coğrafi işaretli Ürünler arasında yer alan “Malkara Eski Kaşar Peyniri” yıllık planlı denetimlerini, Özener Patent Kurucusu Huriye Özener, Malkara Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Rahmiye Sezer, Malkara İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Müh. Burcu Sayin, Tekirdağ Gıda Mühendisleri Odası Gıda Müh. Elif Sezer ve Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Coğrafi İşaretli Ürünler Sorumlusu Gökhan Kurt tarafından oluşan 'Denetleme Heyeti' ile 09.05.2022 Pazartesi günü denetlemeler gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin 'Tescil edilmiş Coğrafi İşaretlerin sürdürülebilir kalitesinin sağlanması, tarafsız bir şekilde korunması ve denetiminin bir plan çerçeve içinde yapılması gerekmektedir. Coğrafi işaret; belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işaret anlamına geliyor. Coğrafi işaretler ürün kalitesini garanti etmek, ürünün tanınmışlığını ve katma değeri arttırmaları bunun yanında o yöreye ekonomik katkı sağlamaları açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda Geleneksel kaliteli üretim biçimleriyle ekonomik istihdam sağlayan üreticilerimize teşekkür ederiz' dedi.