ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜMRAN BİLGİN'den 15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI

12 Tem. 2019
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin'den 15 Temmuz Basın Açıklaması

ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜMRAN BİLGİN'den 15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI

Tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne yaklaşıldığını aktaran Bilgin, 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi.

Bilgin, o gece Fetö'nün devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştığını hatırlatarak, "Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Meclisimiz, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimine izin vermeyen milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz dedi.