ODAMIZ ÜYELERİNDEN HÜSEYİNBİLGİR BUĞRA PEYNİR HELVASI ANTALYA’DA YÖREX FUARINA KATILDI

28 Ekim 2016
Odamız Üyelerinden Hüseyinbilgir Buğra Peynir Helvası Antalya’Da Yörex Fuarına Katıldı

Antalya’ da Düzenlenen 7. Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) Malkara’yı Temsilen HÜSEYİN BİLGİR Buğra peynir helvası katıldı.

Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, markalaşmayı sağlamak, yöresel ürünlerin katma değerini arttırmak, yöresel ürün üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek, yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmek üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar Birliği´nin desteğiyle 26-30 Ekim´de Türkiye´nin en büyük yöresel ürün fuarı Antalya Anfaş Fuar Alanı´nda yapılıyor.

Her şehrin kendi yöresel ürününü, kendi şehrinin marka değerini tanıttığı, bu sayede ürünlerin hem profesyonel alıcılarla hem de fuar süresince Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerle buluşturduğu fuarda Malkara da yerini aldı.

Malkara Peynir Helvası adına kurulan stantta, Malkara’nın yöresel ürünü olan peynir helvası  binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisine sunuldu.

Fuarda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ da beraberindeki heyet ile Malkara Buğra peynir helvası standını ziyaret etti. Malkara ve Malkara’ ya ait ürünler hakkında bir süre bilgi alan Hisarcıklıoğlu İlçemize ait yöresel ürünleri inceledi.

7. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı, Malkara’nın tanıtımı açısından iyi bir fırsat olurken, önceki yıllarda hem katılımcı, hem de ziyaretçi açısından yoğun ilgi gören fuarda Malkara’nın yöresel ürünü olan Peynir Helvası özenle sergileniyor.