ODAMIZ MECLİS VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ HAMZABEYLİ GÜMRÜK KAPISI YENİLEME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA DÜZENLENEN TEMEL ATMA TÖRENİNE İŞTİRAK ETTİ.

28 Kas. 2017
Odamız Meclis Ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hamzabeyli Gümrük Kapısı Yenileme Çalışmaları Kapsamında Düzenlenen Temel Atma Törenine İştirak Etti.

24 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın temel atma töreni Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, çevre il ve ilçelerdeki oda başkanları ve çok sayıda işadamının katılımyla gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın 2009 yılında yine TOBB tarafından modernize edildiğini hatırlatarak, “Hamzabeyli artık Edirne’ye, Trakya’ya ve ülkemize yetmemeye başladı. Türkiye’nin kapıları artık Türkiye’ye dar gelmeye başladı. İşte bu yüzden sınır kapılarımızı genişletmeye, kapasitelerini artırmaya başladık. Genişleme işini ilk olarak Sarp’tan başladık. Bugün de Hamzabeyli ile devam ediyoruz” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Hamzabeyli Gümrük Kapısı için 150 milyon lira yeni yatırım harcaması yapacaklarını vurgularken, mevcut haliyle 64 bin m2 olan alanın, 2,5 katına çıkartılacağını bildirdi. Kapalı alanın ise 4 katına çıkacağı bilgisini veren Hisarcıklıoğlu, “Yeni Hamzabeyli Sınır Kapısı 27 bin m2’si kapalı alan toplam 147 bin m2 alan olacak. Global ticarete uygun şekilde tasarlanan yeni kapımızda en son teknoloji x-ray, kamera ve geçiş sistemleri, elektronik kantar ve plaka okuma sistemleri bulunacak. İnşallah 2019’un başında kapımız genişlemiş olarak faaliyete başlayacak” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ve oda borsa camiası olarak gümrük kapılarına 880 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu kapılardan elde edilen gelirlerden de devletimize 443 milyon lira vergi ödedik. Özel sektör navlun masraflarından da yıllık 410 milyon lira tasarruf etmeye başladı. Yani hem iş dünyamız hem de ülkemiz kazandı” dedi.