ODAMIZ MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI VE TOBB TEKİRDAĞ KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KURULU BAŞKANI AYNUR ÇEŞMELİLER TOBB’DA DÜZENLENEN ‘KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU TOPLANTISI’NA KATILARAK KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI ODAMIZ LOBİ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA ANKARA’YA İLETTİ.

20 Kas. 2019
Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Ve Tobb Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aynur Çeşmeliler Tobb’Da Düzenlenen ‘Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’Na Katılarak Kadın Girişimcilerimizin Yaşadığı Sorunları Odamız Lobi Faaliyetleri Kapsamında Ankara’Ya İletti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanları ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Üyeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde biraraya geldi. TOBB İkiz Kulelerdeki toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da katıldı.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğu burada yaptığı konuşmada, 81 ilden gelen kadın girişimcilerden kendi şehirlerindeki genç kızlara rol model olmalarını ve onları girişimciliğe teşvik etmelerini istedi. Zenginleşmek ve istihdam sorununu çözmek için girişimci sayısını artırmak gerektiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Kadın ve erkek bir kuşun iki kanadı gibidir. Tek kanatla uçulmaz. Dünya kadın girişimcileri sıralamasında ilk 20 ülke arasında biz de olmalıyız. Kendi başarı hikayenizi anlatın ve genç kızlarımıza umut olun. Onları girişimci olmaya yönlendirin” dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanlarına proje geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimcilerin toplumun çimentosu olduğunu belirtti.  Hisarcıklıoğlu artık ülkelerin girişimci ithal ettiğine dikkat çekerek, ABD Silikon Vadisi’ndeki yabancı kökenli yatırımcıları örnek verdi.

Bakan Pekcan’ın kendi camiaları içerisinden çıkan önemli bir değer olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, özellikle kadın girişimciliğinin gelişmesi ve yaygınlaşması konusundaki çabaları için Bakan Ruhsar Pekcan’a teşekkür etti.

Kadın girişimci kurullarımızda yeni süreci tamamladıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu sene seçim sisteminde önemli bir değişiklik yaptık. Daha rekabetçi, demokratik bir sistem olsun istedik.  Önceden üst kurula TOBB’un üye atama yetkisi vardı. Bu sene bu yetkiyi bölge temsilcilerine devrettik. İl seçiminin ardından, bölge ve üst kurul seçimlerimizi bitirdik.

Ben her zaman söylerim. Bu kurum Türkiye’nin en demokratik kurumudur. TOBB tabandan gelen güçtür. Tabanın sesidir. Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı seçimde kim devraldıysa tek amacımız daha ileriye taşımak. 81 ildeki kadın girişimci kurul başkanlarımız ve icra komitemizin üyeleri var. Bayrağı onlar devraldı. Şimdi inşallah çok daha ileriye taşıyacaklar” dedi.

Aynur Çeşmeliler  Kadın girişimcilerin yaşadığı sorunları bizzat TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıkıoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekçan’a ileterek fikir alışverişinde bulundu.