ODAMIZ EKİM AYI MECLİS - BİRLEŞİTİRİLMİŞ MÜŞTEREK MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISI ve MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKA TÖRENİ'ne YOĞUN KATILIM

29 Kas. 2018
Odamız Ekim Ayı Meclis - Birleşitirilmiş Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Ve Mesleki Yeterlilik Sertifika Töreni'ne Yoğun Katılım

Toplantıya Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Meclis Başkan Yardımcısı Aynur Çeşmeliler, Meclis Katip üyesi Mehmet Eskicioğlu, Genel Sekreter Sinan Beşer ve Meclis üyeleri, Meslek Komitesi üyeleri, ilçemizde hizmet veren galerici esnafı ve basın mensupları katıldı

Meclis Topnatısında Ekim ayı mizanı açıklanarak yeni Meclis üyeliğine gelen Odamız üyesi Zeki Yazar'a hayırlı temennisinde bulunuldu. Ayrıca 'Taşınmaz Rehnii Uygulamaları' ile 'E-Ticaret Projesi' anlatılarak bilgilendirme yapılmıştır.

Meslek Komitesi Toplantısında ise Odamız bünyesinde bulunan 10 adet Meslek Komitesi Temsilcileri tarafından yaşanan mesleki ve sektörel sıkıntılar tek tek dile getirildi. Çözüm yolları aranması istendi.

Toplantının sonunda ilçede hizmet veren galerici esnaflara aldıkları eğitim sonunda Odamzı Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör ile Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin tarafından Mesleki Yeterlilik Belgeleri takdim edildi.

Bilgin yaptığı açıklamada,

'Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el araç alım-satım piyasasını düzenlemeye yönelik gidilen değişiklikler neticesinde 2’nci el araç satışlarında hem garanti hem de galerici esnafına Mesleki Yeterlilik Belgesi şartı getirildi. Şubat 2019 tarihi itibariyle Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan galerici esnafı 2’nci el araç satışı yapamayacak. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan noterde araç satışı yapan esnafa da cezai işlem uygulanacak. Galerici esnafını denetim altına alacak uygulamayla korsan galericiliğin önü kesilecek. Sınavları başarıyla tamamlayan ve Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan esnaflarımız için belgeler ömür boyu geçerli olacak; fakat 5 yılda bir vize yenilemesine tabi tutulacaklar.

“Mesleki Yeterlilik Belgesi” şartı üzerine harekete geçen Odamız olarak, ikinci el oto satıcılarını belgelendirmek ve eğitimler vermek için bu alanda yetkilendirilen firmalardan biri olan Albert QA ile protokol imzaladık. Bu kapsamda Eylül-Ekim ayları içerisinde gerçekleşen sınavlara 26 kişinin katılımını sağladık. Ve gururla belirtmek istiyorum ki sınavlarda %100 başarı sağladık. Bu durum Malkaralı galericilerin işini ne kadar hakkıyla yaptığını ispatlamakta. Başarılarından dolayı onları tebrik ediyor, bereket dolu kazançlar diliyorum' dedi.