MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

21 Nis. 2017
Mısır Üretici Kayıt Sistemi

İlgi:Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan 14/04/2017tarihli ve 84261457-724.01.04-E.42473 Sayılı yazı

Bilindiği üzere, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulaması 16.03.2016 tarihinde başlamıştır.

İlgide kayıtlı yazıda, anılan uygulamanın Ekonomi Bakanlığı tarafından 28-30 Mart 2017 tarihinde düzenlenen Dünya Ticaret Örgütü Ticarette Teknik Engeller Komitesi Toplantısı'nda bir kez daha gündeme getirildiğive başvurularını yapmakla birlikte halen sisteme kayıt olmayan firmalarla ilgili listelerin Mısır tarafına iletildiği vurgulanmıştır.

Bununla birlikte Mısırlı yetkililerin sorun yaşayan Türk firmaları hakkında Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile temasa geçtiği yukarıda bahsi geçen listelerdeki firma sayısında daha az sayıda firmanın Bakan onayını beklediği bilgisini Türk tarafı ile paylaştığı kaydedilerek, sorun yaşayan firmaların güncel listesnin kendilerine iletilmesi durumunda sorunun çözümü yönünde girişimde bulunacakları belirtilmiştir.

Bu çerçevede Mısır tarafına bildirilmek üzere mevcut durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte sisteme henüz kayıt yaptıramamış Odamız Üyesi firmalarla ilişkin güncel listenin Ekonomi  Bakanlığı'na iletilmesini teminen formun 27/04/2017 tarihine kadar kubilay.simsek@tobb.org.tr adresine gönderilmesi hususunda gereğini rica ederiz.