MERT-SAN, Türkiye’ nin 35 tarım makinasını Romanya’da satıyor

26 Mart 2019
Mert-San, Türkiye’ Nin 35 Tarım Makinasını Romanya’Da Satıyor

MERT-SAN, Türkiye’ nin 35 tarım makinasını Romanya’da satıyor

“Romanya’nın AB dönem başkanlığında Türkiye için daha çok dosyanın fasılları açılabilir”

AB dönem başkanlığının Romanya’ ya geçmesi ile Avrupa Birliğini yönetmeyi ve bütün prosedürleri öğrenecek Romanya. Avrupa birliğinde karşılaşılan problemleri, artılarını ve eksilerini görerek, yaşayarak öğrenecek.

AB dönem başkanlığı Romanya’ ya geçtiği için Türkiye ile Romanya devletleri arasındaki mükemmel olan ilişkilerden dolayı Türk devlet adamlarımızın sık sık Romanya’yı ziyaret etmeleri sonucu diğer ülkelerdeki dönem başkanlıklarından farklı olarak belki daha çok dosyanın fasılları açılabilir Türkiye için.

“Romanya’da yatırım yapmış olmamızı çok önemsiyoruz”

Avrupa birliği ülkesindeki bütün Avrupa fonlarını kullanma hakkına sahibiz ve Avrupa birliği ülkelerinin hepsine, her zaman gümrüklerde beklemeden ihracat ithalat yapma şansına sahibiz.

Romanya’nın Şengene  dahil olmasından sonra da Romanya’da oturum belgesi ile ikamet eden Türk vatandaşlarımız da herhangi bir Avrupa ülkesine vizesiz gidebilecek, her türlü ticari ilişkilerini daha iyi takip edebilecek.

Biz Romanya’da Mert-san firması olarak sadece Türkiye’den makine ithal ediyoruz ve 35 adet Tarım makinası üretici firmanın da tek Romanya distribütörüyüz. Romanya’da temsil ettiğimiz makina üreticilerimiz Türkiye’nin sınıfında da en iyileri. Türkiye’den satın aldığımız makinaların bedellerini ödediğimizde de Türkiye’ ye epey hatırı sayılır paralar gönderiyoruz.

“Biz burada Romanya ile Türkiye arasında hem ekonomik, hem de kültürel birer elçiyiz ve büyük bir ara köprü görevini yapıyoruz”

Çünkü hem Türkiye’deki üreticileri hem Romanya’daki tüketicilerimizi çok iyi tanıyoruz.

Türkiye’deki yatırımcı firmalara Mert-san olarak önerimiz:

Romanya’da yatırım yapma gücünü kendisinde görenler gelip Romanya’ya yatırım yapsınlar. Her meslekten her şeye ihtiyaç var. Hem rekabet şansı yakalanır ve daha kaliteli mallar meydana çıkacaktır rekabet olacağından dolayı.

Romanya’ya yatırım yapmanın birçok avantajı var. Çünkü Edirne ile Giurgiu şehirleri arası yaklaşık sadece 350 km kadardır. Yani otomobille 4 saat 30 dakika. Fiziki olarak çok yakın bir ülke. İnsanları güler yüzlü, anlayışlı, misafirperver, yabancıya kötü gözle bakmayan, aksine yardımcı olan bir halk. Bu en büyük avantaj.

Türkiye’deki yatırımcı firmalardan Romanya’ya yatırım yapmadan firma kurmadan Romanya ile iş yapmak isteyenler içinde önerim; her firma Romanya’daki yerleşik kendi branşına uygun Türk firmaları ile iletişime geçerek bizlere gelerek bayilikler vererek ortak işlere girişebiliriz.

Avrupa birliği ülkeleri içinde Romanya’nın büyüme oranı epey yukarılarda. Romanya’nın ekonomisini büyüyor, hem de firmalarımız büyüyor. Bunlar her ikisi de birlikte büyümek zorunda.

2019 yılından beklentilerimiz var. Birincisi, Romanya’nın Şhengen bölgesine kabul edilmesi. İkincisi ticaretimizin daha da büyümesi.