Malkara TSO’nun zorunlu “Emlak Danışmanlığı Belgelendirme Sınavları” için ön kayıtlar toplanmaya başlandı.

24 Tem. 2019
Malkara Tso’Nun Zorunlu “Emlak Danışmanlığı Belgelendirme Sınavları” İçin Ön Kayıtlar Toplanmaya Başlandı.

TOBB MEYBEM (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi) ve Malkara TSO (Malkara Ticaret ve Sanayi Odası) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Emlak Danışmanlığı Sınavları için ön kayıtlar Malkara TSO tarafından alınmaya başlandı.

Bakanlık onaylı Seviye 5 Sertifikalı Emlak Danışmanlığı Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümran BİLGİN , Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MYK mevzuatı gereği Emlak Danışmanlığı Mesleğini yapmak isteyenlere zorunlu hale getirilen yeterlilik belgesi sınavının Malkara TSO’da gerçekleştirileceğini dile getirerek şunları kaydetti;

“Oda olarak işsizliğin en önemli alt yapısının mesleksizlik olduğu bilinciyle bölgemizde MEYBEM işbirliği ile mesleki kurslar düzenlemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, gelen talepleri de dikkate alarak MEYBEM işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz ve Bakanlık tarafından zorunlu hale getirilen sertifikalı Emlak Danışmanlığı sınavımızın ön taleplerini almaya başladık. Kayıt ve başvuru alımı ile ilgili son başvuru tarihi 02 Ağustos 2019. Katılımcı başvuruları doğrultusunda yeterli sayıya ulaşınca sınav tarihimiz ile ilgili katılımcılarımıza bilgi vereceğiz. Sınav kaydı yaptırmak isteyenlerin MEYBEM’e ödenecek olan 800 TL ücret ve nüfus cüzdan fotokopisi ile odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.”

Bilgin; açıklamasının devamında, Sertifikalı Emlak Danışmanlığı Sınavının başlama tarihinin ise başvuruların tamamlanmasının ardından açıklanacağını dile getirdi.

Sınav ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenlerin, Malkara TSO’nun 282 427 11 21  numaralı telefonundan ve 0533 217 1897 nolu cep telefonundan Malkara TSO Gökhan KURT  ile iletişime geçebileceklerini söyledi.