MALKARA TSO ÖNDERLİĞİNDE COĞRAFİ İŞARETLER FARKINDALIK SEMİNERİ YAPILDI.

13 Tem. 2018
Malkara Tso Önderliğinde Coğrafi İşaretler Farkındalık Semineri Yapıldı.

MALKARA TSO ÖNDERLİĞİNDE COĞRAFİ İŞARETLER FARKINDALIK SEMİNERİ YAPILDI.

11.07.2018 tarihinde Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen ‘Coğrafi İşaretler Farkındalık Semineri’ne TOBB temsilcileri, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Özener Patent’ ten yetkililer, Metro Marketler temsilcisi Birol Ulusan, Malkara TSO Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Yönetim Kurulu üyelerimiz Mehmet Eskicioğlu,Tevfik Yamanoğlu ve çok sayıda sektör temsilcisi katılım sağladı.

Malkara TSO Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör yapmış olduğu açılış konuşmasında '' Bilindiği üzere Tekirdağ ilinin ilk ve tek coğrafi işareti olan Malkara Eski Kaşar Peynirini 2017 yılı sonunda tescil etme şerefine eriştik. 2011 yılında başladığımız uzun ve meşakkatli yolculuğun sonunda bu işin bir yerlere geldiğini görmek inanın gurur verici. Evliya Çelebinin seyahatnamesinde bile yer verdiği ürüne coğrafi işaret almamak büyük ayıbımız olurdu.Yola çıkmamızdaki en büyük amaç yöresel ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtmak, üreticimizin emeğini kıymetlendirmekti. Bu ürünleri ihraç ederek ülkemize daha fazla döviz kazandıralımın peşindeyiz. İnsanlar bu sayede ürünlerimizi tanıyacak ve güvenecek. Bir taraftan da geleneksel ve kültürel değerlerimizi, ürünlerimizi yaşatmış olacağız. Yine bu ürünlere sahip çıkmak, coğrafi işaretli ürünlerin sayısını artırmak rekabet gücümüzü markalaşmayı ve beraberinde fiyat puantajlarını da artıracaktır.Sadece ilçemiz günde yaklaşık 250 ton süt üretiminde bulunuyor. Eğer marka haline gelemezsek İlçenin en büyük geçim kaynağı olan bu potansiyeli görmezden gelmiş olacaktık. Hedefimiz daha da gelişmek, daha da büyümek; ülkemize, milletimize daha çok yararlı olmak, insanlığa faydalı olmak, daha çok hizmet etmektir. Coğrafi işareti almamızda en büyük paya sahip olan ve 2016 yılında aramızdan ayrılan Abdi Kösem’e Allah’tan rahmet diliyorum. Emeği büyük. Işıklar içinde yatsın. Bir kez daha zaman ayırıp burada bulunduğunuz için şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen katılan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, yaptığı konuşmada coğrafi işaret tescilinin ekonomiye etkilerine ve TOBB olarak yapılan çalışmaların detaylarına dair bilgiler aktararak 'Malkara TSO'yu ilçe ekonomisine katma değer katan bu çalışmayı yapmış olduğu için tebrik ediyorum'' dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu temsilcisi Ebru Bilgin Solmaz, TOBB Danışmanı Huriye Özener ve Metro Marketler temsilcisi Birol Ulusal'ın yapmış olduğu sunumun ardından seminer sona ermiştir.