MALKARA TSO MECLİS ÜYELERİ TOBB 75.GENEL KURULUNA KATILDI.

03 May. 2019
Malkara Tso Meclis Üyeleri Tobb 75.genel Kuruluna Katıldı.

01-02 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu’na Odamızı temsilen Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Meclis Başkan Yardımcısı Aynur Çeşmeliler, Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mahir Yıldırım ve İsmail Becerik, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Eskicioğlu ve Tevfik Yamanoğlu, Meclis Üyeleri Şakir Özsoy, Şadan Fırtına, Tolga Yılmaz, Umut Öge, Ali Bingül, Ahmet Özver, Tekirdağ Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Doğuş Bilgin, Genel Sekreter Sinan Beşer ve Odamız personeli Gökhan Kurt katıldı.

TOBB BAŞKANI M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU MALKARA STANDINI ZİYARET ETTİ.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB 75. Genel Kurulu nedeniyle TOBB İkiz Kuleler bahçesinde Oda/Borsalar tarafından kurulan yöresel ürünlerin ikram edildiği stantları gezdi.Malkara'da üretim yapan firmaların ürünlerinin sergilendiği standımız yoğun ilgi gördü.

TOBB ATA’NIN HUZURUNDA.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

HİZMET ŞEREF BELGESİ PLAKETLERİ İLE PROJE ÖDÜLLERİ TAKDİM TÖRENİ.

Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi.

Odamız Yönetim Kurulu BaşkanıÜmran Bilgin 10 yıldan beri TOBB Delegeliği görevinde bulunduğu için Hizmet Şeref Belgesi Plaketi almaya layık görüldü.

Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’de, CACCI’de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

BİRLİĞİMİZ EBEDİ GÜNDEMİMİZ EKONOMİ OLSUN

Genel Kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu’nda gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında ‘birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi’ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü” ifadesini kullandı. Yaklaşık 1 senedir genel ve mahalli seçimlerle devam eden seçim sürecinin geride kaldığını hatırlatan TOBB Başkanı, “Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. İstikrar sürsün, Türkiye reformlarla büyüsün” dedi.

Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi gündemin ilk maddesi yapma önerisinde bulunurken, rekabet gücünü artıracak yapısal reformları arka arkaya hayata geçirmek gerektiğini vurguladı.