MALKARA TSO'DA İŞ KUR HİZMET NOKTASI AÇILDI.

23 Şub. 2017
Malkara Tso'da İş Kur Hizmet Noktası Açıldı.

Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümran BİLGİN ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen arasında “İŞKUR Hizmet Noktası” protokolü imzalandı. Türkiye İş Kurumu ile Odamız arasında gerçekleşen protokol ile, Malkara Ticaret ve sanayi Odası Bünyesinde İşkur Hizmet Noktası oluşturulmuştur. İş başvuruları, işsizlik sigortası başvuruları ve sonuçları, kayıt, şifre işlemleri, açık iş ilanları ve iş hayatına meslek programlarına, kurs ve eğitim vb. birçok alanda hizmet gösteren işkurun hizmet noktası olan Odamızda bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm işlemleri www.iskur.gov.tr adresinden bireysel olarak yapabileceğiniz gibi hizmet noktası yetkilimiz tarafından da gerçekleştirebilirsiniz.

Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümran BİLGİN yaptığı açıklamada;

''Milli İstihdam Seferberliği vesilesiyle İlimizde görev yapan kurum, kuruluş ve meslek odalarının yöneticileri arasında çok güzel bir sinerji oluştu ve bu güzel sinerji de şehre olumlu yansıyacak. Şehrin yöneticileri arasındaki bu güzel sinerji ve diyalog Tekirdağ için yapılacak tüm çalışmaların daha başarılı verimli olmasını da beraberinde getirecektir. Devletimiz tarafından açıklanan bu teşvik paketinden en iyi şekilde istifade edeceğimize inanıyorum. Tekirdağ olarak bizlerde bu istihdam seferberliğinin içinde olacak, devletimizle ve işverenlerimizle birlikte işsizlik sorununu çözmek veya en aza indirmek için üzerimize düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getireceğiz.

Milli İstihdam Seferberliğine iş dünyası olarak tüm gayretimizle destek vermeye kararlıyız. Çatı kuruluşumuz TOBB’un desteklediği ve öncüsü olduğu bu seferberliğe tüm üyelerimizi destek olmaya davet ediyoruz. İstihdam seferberliği kapsamında devlet tarafından sunulan desteklerin neler olduğunu, işveren ve devletin yük paylaşımının nasıl olacağını da düzenleyeceğimiz toplantılarla yetkili ağızlardan en doğru şekilde anlatmaya çalışacağız.

Ayrıca bugün burada Odamız ve Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanacak/imzalanan protokol ile ilk adımı atmış olacağız.

İş Kur hizmetlerini Ticaret ve Sanayi Odasında kurduğumuz bir birimle burada sunacağız. İş yerine alınacak personelin kayıt edilmesi ve sonuçlandırılmasına kadar tüm işleri odamız bünyesinde yapabileceğiz. İş arayan ya da personel arayanları burada uygun işlere yerleştirme olanağımız olacak. Bunu da bizim için bir avantaj olarak görüyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum''.dedi.