MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASINDA ÖN MUHASEBE KURSU BAŞLADI

28 Ocak 2016
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odasında Ön Muhasebe Kursu Başladı

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği  Ön Muhasebe Kursu  27 Ocak 2016 Çarşamba günü Malkara Ticaret ve Sanayi Odasının Toplantı salonunda başladı.2016 yılı içersinde ilk defa düzenlenen eğitim kursu; Üniversite, yüksek okul ve meslek lisesi çıkışlı öğrencilere ve Ön muhasebede çalışan kişilere iş başvurularında ve çalıştıkları iş ortamlarında kolaylık sağlamak, yardımcı olmak ve muhasebe programlarının kullanılmasında destek vermek amaçlı düzenlenmiştir. Ayrıca eğitim kursuna katılan öğrencilerin Ticaret Odası Üyesi şirketlerde kolaylıkla iş bulabilmeleri ve bu şirketlerin aradığı vasıfları kazanmaları bu eğitimle amaçlanmıştır.

Kursumuz  7 hafta ve iki guruptan  olup toplam 42 saatten oluşmakta ve haftanın 2 günü,  Çarşamba ve Perşembe günleri dersler verilmekte, derslerimiz Ön Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Ofis Programları ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı ve Uygulamaları derslerinden oluşmaktadır.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Ümran Bilgin; yaptığı açıklamada “ Bu proje kapsamında  yaklaşık 150 kişiye Ön Muhasebe eğitimi verilecektir. Birçok lise ve üniversite mezunu gencin iş bulmakta zorlandığı bir dönemde gerçekleşen kursların bir fırsat olduğuna işaret ederken, buradan yetişecek olan kursiyerlerin iş bulma konusunda destekleneceğini söyledi. Bilgin konuşmasının devamında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Özer’e kursa katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek gerek gençlerimize, gerekse üye firmalarımıza faydası olması temennisi ile hayırlı olmasını dilerim” Şeklinde konuştu.