MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASIN’DA KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR.

17 Ağus. 2017
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odasın’Da Kosgeb Girişimcilik Eğitimi Başlıyor.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası (Malkara TSO), yeni girişimci adaylarına yönelik KOSGEB hibe ve kredi desteği için verilecek eğitimi 11 EYLÜL’de başlatıyor.
Malkara TSO’nun düzenlediği KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin  başvuru süreci devam ediyor. Toplam 25 kişinin katılacağı eğitim programına katılmak isteyen girişimci adayları, Malkara TSO’ da bulunan KOSGEB birimine başvuru yapabiliyor. Malkara TSO, KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde bu güne kadar birçok girişimciye sertifika verilmesine aracılık etti. Sertifikalarını alıp iş planını sunan girişimci adaylarından bazıları KOSGEB’in hibe ve kredilerinden yararlanarak kendi işini kurdu.
BAŞVURULAR 05 EYLÜL’a KADAR
Odada bulunan KOSGEB temsilciliğinde oda personeli tarafından hiçbir ücret talep edilmeden hizmet verildiğini belirten Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümran BİLGİN, yeni eğitime katılım için 05 EYLÜL’a kadar süre bulunduğunu kaydetti. 05 EYLÜL’a tarihinde başvuranlar arasında mülakatla seçim yapılacağını söyleyen Bilgin, girişimcilik için ilk adımın atıldığı bu eğitimlerin son derece yararlı olduğunu, kendi işini kurmak isteyenler için iyi bir fırsat yarattığını ifade etti.
Bilgin, KOSGEB temsilciliğinde bugüne kadar yapılanlar hakkında şu bilgileri verdi: “Malkara TSO’da KOSGEB biriminin faaliyete geçtiği 2016 tarihinden bu yana, Malkara’daki iş dünyası temsilcilerine bankalar aracılığıyla 24 milyar TL’lik düşük faizli kredi kullandırıldı. Verdiği hibe destekleriyle de ekonomiyi canlandırmaya yönelik fırsatlar sunan KOSGEB, 2012 yılından bu yana 1 milyar 189 milyon 260 bin TL hibe desteği sağladı. Genel destek programından 830 milyon 102 bin TL, girişimcilik destek programından 331 milyon 919 bin TL ve KOBİ proje destek programından 27 milyon 239 bin TL hibe, Malkara ekonomisini canlandırmaya yönelik KOSGEB takviyesi olarak sunuldu. Malkara TSO’ da son iki yılda altı girişimcilik eğitimi düzenlendi.
11 EYLÜL’de başlayarak 14 EYLÜL tarihine kadar sürecek olan toplam 32 saatlik eğitim, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonunda yapılacaktır.