MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASINDA GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLADI

06 Kas. 2015
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odasında Girişimcilik Kursu Başladı

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEP işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik kursu başladı.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB

işbirliğiyle düzenlenen  iş kurmak isteyen kişilere yönelik olarak ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı odamızın toplantı salonunda başladı. Bu eğitim programlarının amacı eğitime katılan girişimci adaylarına, kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimin kazandırılmasıdır.02-13 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek eğitim programından sonra katılımcıları sertifika verilecektir.Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile tamamlayıp sertifika alan ve işletmelerini kuran girişimciler destek başvurusunu İş Planı ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili KOSGEB birimine yapar. İş planlarının KOSGEB tarafından onaylanması durumunda girişimciler KOSGEB mevzuatı çerçevesinde İşletme Kuruluş Desteği, Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 3 farklı başlıkta toplam 30.000 TL geri ödemesiz destek alabilmektedirler. Konu ile ilgili açıklama yapan Malkara  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran BİLGİN; “İş kuracak girişimcilere şimdiden iş hayatlarında başarılar diliyorum.Bizde hemşehrilerimizin iş kurmalarında bir nebze olsun yardımcı olabilmek için Uygulamalu girişimcilik kursunu odamızın toplantı salonunda gerçekleştiriyoruz.Umarım kurs bitiminde katılmcılarımız KOSGEB’e projelerini vererek istedikleri işte muvaffak olurlar.dedi.