MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ÜYESİ ve TOBB TEKİRDAĞ İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU ÜYESİ NURDAN ALTAY GÜNGÖR TEKİRDAĞ TSO EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN TOBB TEKİRDAĞ İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU KONFERANSINA KATILDI.

Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ve Tobb Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Nurdan Altay Güngör Tekirdağ Tso Ev Sahipliğinde Düzenlenen Tobb Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu Konferansına Katıldı.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, TOBB Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu, Tekirdağ TSO Konferans Salonu’nda TEB Kadın Akademisi etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleşen etkinliğe Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TOBB Türkiye Kadın Girişimciler Kurulu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Emre Güngör, Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurul Üyeleri ile çok sayıda kadın girişimci katıldı.

TOBB Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Güngör, “TOBB Tekirdağ İcra Kurulum, değerli misafirlerimiz, Tekirdağ iş dünyasının kıymetli temsilcileri, Sizleri Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulumuz adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz!
Değerli misafirlerimiz, verdiğimiz sınavlarla ekonomik ve siyasi risklere karşı dünyanın en dirençli ülkelerinden biriyiz. 15 Temmuz sonrasında ortaya çıkan dayanışma ruhu ve birlikte hareket etme kültürü bunun en güzel kanıtı. Milli irademizi ve istikbalimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı oluşturduğumuz kenetlenmeyi şimdi de ekonomideki yeni başarılarımızla taçlandırıyoruz. Çünkü zaferin cephanesi üretimdir. Ürettikçe kazanacağız, kazandıkça büyüyeceğiz, büyüdükçe güçleneceğiz. 1925 yılında hayat bulan odamız 5000 üzerinde üyesiyle sanayi ve ticari faaliyetlerin düzenlenmesinde üstlendiği sorumluluğu layıkıyla getirirken ortak aklın gücüyle de çok önemli projelerin uygulama merkezidir.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odamızda ilçelerimizle birlikte İş dünyasında aktif olarak yer alan kendi işlerinde kendilerini ispat etmiş 15 İşkadınından oluşan İcra kurulumuzla ve Ticaret Siciline Kayıtlı 157 iş kadınımızla 2010 yılından beri Tekirdağ ilimizde kadınlarımızın iş yaşamlarında daha aktif olabilmeleri için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. KOSGEB, İŞKUR, Kalkınma Ajansı gibi kurumlarımızın desteklerinden yararlanma koşullarını tüm detaylarıyla iş yaşamındaki hanımlarımıza anlatmaya çalışıyor ve kurumlarımızın desteklerinden faydalandırmaya çalışıyoruz. Günü kurtaran değil, geleceği planlayan bir Tekirdağ için çalışıyoruz. Güçlü ekonomi güçlü Türkiye hedeflerini hep birlikte yakalayacağız inşallah.
Her karşılaştığımız yatırım fikri için anında bir hesap yaparız. İşin maliyeti ile satış fiyatı arasındaki karımızı hesaplarız. Aslında sanılanın aksine işletmelerimizin çoğunun sorun yaşama nedeni düşük karlılık değil, nakit akışı sorunlarıdır. Bugün burada ticari faaliyetlerimizde nakit akışımızı iyi yönetmenin ipuçlarını hep birlikte öğreneceğiz. Girişimci bir anlayışla çıktığımız bu yolculukta işlerinizin güzel gitmesini diliyorum. Kurallara uyan değil kural koyan bir Türkiye için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, saygılarımı sunuyorum. ”ifadelerini kullandı.
Etkinliğin ilk aşamasında TEB Kadın Bankacılığı Yöneticisi Sara Hepşen tarafından TEB Kadın Bankacılığının içeriğine dair bilgiler içeren sunum yapıldı. Akabinde ActionCOACH İşletme Koçu Ayşegül Akşak tarafından nakit akışını iyi yönetmenin ipuçlarına dair iki aşamadan oluşan sunum gerçekleştirildi. Sunumların ardından soru-cevap bölümünün yapılması ile etkinlik sona erdi.