Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran BİLGİN, “hedefimiz girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır” dedi.

23 Şub. 2016
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, “Hedefimiz Girişimcilik Kültürünü Yaygınlaştırarak Başarılı İşletmelerin Kurulmasını Sağlamaktır” Dedi.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye İş Kurumu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen ücretsiz girişimcilik eğitimi Malkara Ticaret ve Sanayi Odası binasında başladı. 22 Şubat – 03 Mart tarihleri arasında 70 saat sürecek eğitimi başarıyla tamamlayanlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası verilecek.

BİLGİN, hedefimiz başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin,  amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi.  Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedefledikleri kaydeden Bilgin, eğitimi başarı ile tamamlayıp “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” alanların işletmelerini açtıkları takdirde desteklerden faydalanabileceklerini belirtti. Girişimci adaylarının her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bilgin, eğitim sonrasında verilen desteklerle sektöre yeni iş patronlarının kazandırılmasının, üretim, istihdam ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Bilgin, girişimcilik eğitiminde kursiyerlere; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar üzerine eğitimler verileceğini söyledi. Girişimcilik eğitiminde kursiyerlere; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar üzerine eğitimler verileceğini söyledi. Eğitime 25’er kişilik 2 sınıftan oluşan gruplardan ilkinin başladığını, diğer grubun ise 21 Mart -31 Mart tarihleri arasında başlayacağını ifade eden Bilgin şunları kaydetti; “Katılımcılar eğitim sonrasından, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’e başvurmaları gerekmektedir. KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin TL'lik Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 150 bin TL'lik yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklardır”dedi.