MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE MALKARA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İŞ BİRLİĞİ İLE GIDA HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

18 Ara. 2015
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası Ve Malkara Mesleki Eğitim Merkezi İş Birliği İle Gıda Hijyen Eğitimleri Başlıyor

Odamız ile Malkara İlçe Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan Hijyen Eğitimi Protokolü çerçevesinde Odamıza kayıtlı gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanların gıda hijyen eğitimleri Odamız işbirliğiyle başlayacaktır.

5/07/2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinde perakende işyerleri “Perakende iş yerleri: Ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti, iş yeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, dükkânlar, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dâhil olmak üzere son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri hizmetlerin verildiği iş yerleri” olarak tanımlanmıştır.

Söz konusu yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinde; “Bu Yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve işletenleri, Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonraki bir yıl içinde çalışanlarının Yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlar.” dendiğinden dolayı Yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların Hijyen Eğitimlerini aldırmaları gerekmektedir. Söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren Odamız üyesi firmaların hijyen eğitimleri için Odamıza başvurmaları gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR: 1)SON ALTI AY İÇİNDE ALINMIŞ SAĞLIK RAPORU FOTOKOPİSİ

2)NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ