MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

06 Ağus. 2019
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı.

Malkara Belediye Başkanı Sayın Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ersin Kaçar ve Sayın Mustafa Özer, Meslek Komitesi Başkanları, Meclis Üyelerimiz ve Basın mensuplarının iştirak ettiği Oda Meclisimizin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 31.07.2019 Çarşamba günü saat 12:00’da Odamız toplantı salonunda yapıldı.

Meclis Toplantısı Divan Kurulu’nda Odamız Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Meclis Katip üyesi Mehmet Eskicioğlu ve Genel Sekreter Sinan Beşer yer aldı.

Meclis Başkanımız Nurdan Altay Güngör toplantı açılış konuşmasında;

“Bugün diğer meclis toplantılarımızdan farklı olarak Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Yurdakul’u ve değerli yardımcılarını ağırlamaktan büyük onur duymaktayız. Kendilerine toplantımızı teşrifleriyle onurlandırdıkları için sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca tüm şartlar altında büyük bir gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın geride bıraktığımız 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, her birine başarılar diliyorum.

Yerel seçimlerin de geride kalmasıyla, önümüzdeki seçimsiz dönem ekonomik, sosyal ve siyasal reform gündemimiz için önemli bir fırsat. Yatırım ortamı, eğitim, dijital dönüşüm ve iş piyasası başta olmak üzere tüm alanlardaki yapısal reformlarda hızla ilerlenmesini temenni ediyoruz.

Geride bıraktığımız süreçte Odamız parti ayrımı gözetmeksizin Malkara Belediyesi ile birçok ortak projeye imza atmış ve işbirliğini her daim sürdürmüştür. Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Yurdakul’un döneminde de gelenek devam etti. Ne zaman kapısını çaldıysak bizleri büyük bir misafirpervelik anlayışıyla dinlemiş ve akılcı çözümler üretmiştir. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ta bizlerin hep yanında oldular. Kendilerine müteşekkir olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim.

Yakın zamanda örnekleri mevcut. Özellikle müşterek meslek komite toplantımızda dile getirdiğimiz Malkaranın trafik sorunu ile ilgili olarak; Tekpark, Şehitlik ve Hürriyet Caddelerinin trafiğe açılması, S plaka ihalesi açılması ile ilgili taleplerimize kısa zamanda yanıt bulduk. Örnekleri daha da çoğaltmak mümkün.

Bundan sonraki süreçte sizlerin desteği bizler için çok önemli olacaktır. Sadece Malkara Ticaret ve Sanayi Odası için değil, hükümeti, bürokratları, diğer kurum ve kuruluşların hepsinin birlikte çalışıp İlçemizi daha ileriye taşıması gerektiğine inanıyorum.

Burada göreve seçilmiş olan sizler ve bizler el ele verdikçe şehrimize de katkımız büyük olacaktır. Malkara’da Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları, STK’lar bir olarak hareket ederek bulundukları bölgeleye yatırımın artması ve daha da modernleşmesi için çaba sarf etmelidir. Bizler de Malkara’nın önünü açacak her türlü girişimin destekçisi olacağız.

Ortak değerimizin MALKARA olduğunun bilincindeyiz.

Sözlerime son verirken toplantının Malkaramız için hayırlı olmasını diler, katılımlarınız için bir kez daha teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Meclis Toplantısı gündem 1. maddesinde 2019 yılı Haziran ayına ait aylık mizanın tetkiki,  2. gündem maddesinde Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve gündem 3. maddesinde yer alan Mesleki Eğitim bilgilendirmesi Genel Sekreter Sinan Beşer tarafından yapıldı.  Gündem 4. maddesinde Malkara Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelişmeler konusunda bilgilendirmeyi ise Yönetim Kurulu üyemiz Barış Tanrıverdi tarafından yapılmıştır.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı açıklamada ‘Geçen dönem Malkara TSO ile bir çok ortak çalışmamız oldu. Bundan sonra da Malkaramızın ekonomik, sosyal, kültürel anlamda her türlü ortak, fikir ve iş programlarına çalıştaylar halinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Misafirperverlikleri için Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Komite üyelerine teşekkür ederim.

Meclis Toplantısı gündem 5. maddesi görüş ve teklifler bölümün ardından toplantı sona ermiştir.