MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASINDA GERÇEKLEŞEN HAZERFEN PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINDA TEKİRDAĞ VALİSİ MEHMET CEYLAN VE TÜRK PATENT ENSİTÜSÜ BAŞKANI Pr. DOKTOR HABİP ASAN TARAFINDAN TAKDİM EDİLEN 'Malkara Eski Kaşar Peyniri' COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİNİ ALDI.

09 May. 2018
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odasında Gerçekleşen Hazerfen Projesi Açılış Toplantısında Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Ve Türk Patent Ensitüsü Başkanı Pr. Doktor Habip Asan Tarafından Takdim Edilen 'malkara Eski Kaşar Peyniri' Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Aldı.

Tekirdağ’da faaliyet gösteren KOBİ’lere sınai mülkiyet haklarının etkin kullanımı konusunda danışmanlık ve eğitimler verilmesinin yanı sıra, KOBİ’lerin ürün, süreç ve teknoloji inovasyonu yeteneklerini geliştirmek amacıyla oluşturulan “Hezarfen Projesi Açılış Toplantısı” 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü Çorlu Tso Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Malkara Tso Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahir Yıldırım, Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Yamanoğlu, Mehmet Eskicioğlu ve Halil Salmanlı, Meclis üyesi Şakir Özsoy ve İrfan Macar, Genel Sekreter Sinan Beşer ve Odamız Coğrafi İşaretler Sorumlusu Gökhan Kurt'un iştirak ettiği toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal,Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürü Tolga Erkan, Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile firma yetkilileri ve çalışanları katılımda bulundular.

Coğrafi İşaret Belgesi takdimi sonrasında Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin yaptığı açıklamada ''Tescilini almaya hak kazandığımız 'Malkara Eski Kaşar Peyniri' Coğrafi İşaret Belgesi sayesinde 'Malkara' adının ülke içi ve ülke dışı ekonomide tanınırlığının artması Malkaramıza değer katması Malkara Ticaret ve Sanayi Odası olarak gurur kaynağımız olacaktır'' dedi.