Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, göç vermeyi önlemek ve Malkara’da yaşayan vatandaşların boş zamanlarını eğlenceli bir şekilde geçirebilmesi için bir gençlik merkezine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

30 Ocak 2017
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Göç Vermeyi Önlemek Ve Malkara’Da Yaşayan Vatandaşların Boş Zamanlarını Eğlenceli Bir Şekilde Geçirebilmesi İçin Bir Gençlik Merkezine İhtiyaç Olduğunu İfade Etti.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin Malkara’da sosyal aktivitelerin yapılacağı, vatandaşların eğlenmek için farklı şehirlere gitmek zorunda kalmaması için bir gençlik merkezine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bilgin, “ Malkara’nın nüfusu eskiden 90 bin seviyelerine ulaşmıştı. Fakat şuanda 52 bin seviyelerine gerilemiş vaziyette. Malkara’da yaşayan vatandaşlar hafta sonlarını geçirmek için Malkara dışına gitmeye başladılar. Bir yerden sonra olay farklı şehirlere göç etmeye döndü. Malkara’da gençlik merkezi gibi bir yer yapılsa ve içinde kafelerin, sinema salonlarının olduğu farklı kültürel aktivitelerin, sergilerin düzenlenebileceği bir yer olsa Malkaralı vatandaşların farklı şehirlere yönelmeyeceğini düşünüyorum. Örneğin öğrenciler için kayak merkezi olsa kötü mü olur? Herkesin yılda kaç kez sinemaya gittiğini sorgulaması lazım. Hafta sonları vatandaşların vakit geçirebileceği bir yere acilen ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.  Malkara Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir proje üretilmesi durumunda bizlerde destek vereceğiz. ” dedi.

‘PROJENİN AMACINA ULAŞACAĞINA İNANIYORUM’

Yerel esnafa destek olma adına Malkara Belediyesi, Malkara Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile birlikte “Yerel Esnafımızı Koruyarak Yerel Kalkınmaya Destek Olalım” projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin, “Projenin esnafa faydalı olacağını düşünüyorum. Bu şekilde hem hemşerilerimiz ucuza alışveriş yapacak hem de esnafımız kalkınacak. Bunun yanı sıra sokak şenlikleri düzenlenecek. Şuana 120’ye yakın esnafın katıldığı etkinliğe katılım sayısının 200’lere çıkacağını düşünüyorum. Tüm vatandaşlarımıza alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını ve destek vermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu