MALKARA TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA E - TEBLİGAT TOPLANTISI DÜZENLENDİ

25 Kas. 2015
Malkara Ticaret Ve Sanayi Odası'nda E - Tebligat Toplantısı Düzenlendi

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası  Malkara Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Malkara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanığı işbirliğinde Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda “ e-tebligat” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
    Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, iş dünyasının hızı ve hızlı çözümleri sevdiğini belirterek, zaman kaybının önüne geçmek için çalışmaları elektronik ortama taşımak gerektiğini belirtti. MTSO Başkanı Bilgin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Oda’nın farklı konularda bilgilendirme çalışmaları yaptığını söyledi. Bilgin, yenilikler ve izlenmesi gereken yol hakkında bilgi vermeyi ve bilgilendirmeyi görev bildiklerini ifade etti.
Alanında uzman isimleri Oda’ya davet ederek üyeleri ve iş dünyasını bilgilendirdiklerini anlatan Bilgin, "Bildiğiniz gibi dijitalleşme süreci hayatımıza bir takım kolaylıklar getirdi. Hayatın tüm aşamasını ilgilendiren gelişmeler beraberinde hızlı çözümleri de getirdi. İstediğimiz bilgi ve dokümana daha kolay ulaşım ve işlerin hızlanması açısından da çalışmalarımızı elektronik sistemler aracılığıyla yapmayı önemsiyorum. Zaman kaybının önüne geçmek için çalışmalarımızı elektronik ortama taşımak zorundayız” dedi.

Tekirdağ vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner de uygulamanın getireceği kolaylıkları anlattı. Belgelerde e-dönüşümle depolamadan kurtulacaklarını söyleyen Coşkuner, işlemlerin daha hızlı hale geleceğinin altını çizdi. Bu çalışmaların altyapısını oluşturulması için çalıştıklarını ve sonuca ulaştıklarını vurgulayan Coşkuner, cirosu 10 milyon TL ve üzeri olanların e-fatura, ve e-defter kullanmak zorunda olduğunu kaydetti.
Grup Müdürleri Mustafa Çelik ve Malkara Vergi Dairesi Müdürü Halime Doğan da e-defter ve e-tebligat konularında katılımcıları bilgilendirdi.