KADINA ŞİDDET SEMİNERİ İŞ DÜNYASI KADINLARIMIZIN YOĞUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

16 Ekim 2019
Kadına Şiddet Semineri İş Dünyası Kadınlarımızın Yoğun Katılımı İle Gerçekleşti.

T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Trakya Oda ve Borsaları ve Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu’nun ortak organizasyonuyla ‘’Kadına Şiddet’’ konulu seminer 15.10.2019 tarihinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı.

Seminere Odamızı temsilen Odamız Meclis Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aynur Çeşmeliler, Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi Ayşe Ayaz katıldı.

Seminer’de açılış konuşması yapan Çeşmeliler ‘Değerli müdürlerim, dernek başkanlarım, parti temslcileri ve değerli misafirler; Kadın Girişimciler olarak misyonumuz Kadın Girişimciliğini her alanda desteklemek olsada Kadının iş hayatında maruz kaldığı şiddete duyarsız kalamayız.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Trakya Oda ve Borsalar ve Tekirdağ Kadın Girişimciler İcra Kurulu olarak ortak organize ettiğimiz Kadına Şiddet konulu Seminerimize teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Bizleri onurlandırdınız. Sizleri ağırlamak bu tür organizasyonlarda kadının gücü adına birliktelik sağlamak gurur verici.

Kadına yönelik şiddete HAYIR demek için buradayız !

Kadın olarak bu gidişata farkındalık yaratarak önlemlerin alınması yönünde bizde varız demek için buradayız. Yapılan bunca farkındalık çalışmasına rağmen kadına şiddet olaylarında azalma görülmüyorsa bir sorun var demektir.

Kadına şiddet belki en utanç verici insan hakları ihlalidir. Ve belkide en yaygını coğrafya. Kültür ve servet sınırı da tanımayan bu şiddet devam ettiği sürece eşitliğe, kalkınmaya ve barışa dair gerçek bir ilerleme sağlayacağımızı iddaa edemeyiz.

Ne acıdır ki Birleşmiş Milletler verileri dünya genelinde hayatları boyunca en az bir kez şiddete maruz kalmış kadın oranının % 35 civarında olduğunu ortaya koyuyor. Şiddetin kadının toplumdaki yerini her açıdan küçülterek sebep olduğu ekonomik ve toplumsal maliyetlerde ortada.

Sağlık tarafından bakıldığında söz konusu vakalar ciddi fiziksel ve psikolojik problemlere yol açarken, yine küresel bir araştırmaya göre en şiddeti % 42 yaralanmayla sonuçlanıyor’ dedi.

Konuşmanın ardından söz alan Şiddeti Önleme Merkezi Sosyoloğu Elif Nergis ve Namık Kemal Üniversitesi Eğitim Görevlisi-Yazar Mine Engin Tokay Kadına Şiddet konusunda bilimsel sunum ve açıklamalar yapmışlardır.