Belarus İçin İthalat Yasağı Bilgileri Hk.

05 Ocak 2022
Belarus İçin İthalat Yasağı Bilgileri Hk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gelen yazıda,

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinden (IRU) alınan 27.12.2021 tarihli yazıda; 01.01.2022 tarihinden itibaren Belarus’a ithali yasak eşya kalemleri listesinde güncelleme yapılacağı, alınan kararın 01.01.2022 ila
30.06.2022 tarihine kadar geçerli olacağı ve bu sürenin uzatılabileceği, getirilen yasağın Belarus’tan transit geçişlere uygulanmayacağı ancak, yasaklı kalemlerin Belarus’tan transit geçişi esnasında 10 baz birim sefer mührü (navigation seal) uygulanacağı ve yaklaşık maliyetinin 102,- Avro olacağı belirtilerek, konu hakkında üyelerimizin bilgilendirilmesi talep edilmektedir.

Aynı yazıda ayrıca, yasak kapsamına giren eşyaların menşe ve kod bilgileri verilmiş olup verilen bilgiler ekli tabloda yer almaktadır.

Saygılarımızla,

MalkaraTicaret ve Sanayi Odası