17 HAZİRAN DÜNYA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GÜNÜ.

15 Haz. 2019
17 Haziran Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü.

Sayın üyemiz,

Her yıl dünyanın farklı bir ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü, bu yıl “Geleceği Birlikte Büyütelim” temasıyla, BM ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde 17-22 Haziran 2019 tarihlerinde Ankara’da kutlanacak.

Bu yıl gerçekleştirilecek etkinlik, BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin (UNCCD) kabul edilişinin 25. Yılı olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor.

Çok sayıda ülkeden devlet başkanları, bakanlar, üst düzey bürokratlar ile yerli ve yabancı misafirlerin katılımı ile açılış töreni ile başlayacak program kapsamında; devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Yüksek Seviyeli Oturum, Uluslararası Toprak Kongresi, Çocuklar, gençler, kadınlar ve STK forumları ile Afrika ülkelerinden katılan yabancı uzmanlara yönelik Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi gerçekleştirilecek, teknik geziler organize edilecek.

Bilgilerinize önemle rica olunur.